Keksit

Heipsan! Olempas ollut taas ahkera ja istunut vain kotona enkä ole edes leiponut mitään... Sellaista se kesäloma on:D Mutta oikeasti yritän edes kerran kuussa saada tänne tavaraa!

Mutta asiasta toiseen, löysin tälläisen keksireseptin ja ajattelin kokeilla (minulla kun on todella huonoja kokemuksia kekseistä) jos tämä keksiresepti olisi se oikea minulle. Ja sain yllättyä iloisesti kun huomasin että kekseistä ei tullut yhtä isoa levyä uunissa! Koristelin keksit värjätyllä valkosuklaalla:3

KEKSIT
3 3/4 cup (9 dl) jauhoja
1½ cup (3,6dl) sokeria
225g voita pehmeänä
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
n. 300g kreikkalaista jogurttia (itse käytin sellaisia pieniä bulgarialaisjogurtteja mitä löytyy kaupoista)
½ tl kanelia



  •  Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna, vaniljasokeri, jogurtti ja sekoita tasaiseksi.




  • Lisää jauhot, suola, kaneli, sooda ja sekoita kunnes taikina on tasainen.
  • Kääri valmis taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin.


  •  Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

  • Poista taikina kelmusta ja pistä jauhotetulle pöydälle. Itse tein siten että jaoin taikinan (jota on yllättävän paljon) kolmeen osaan että saisin kaulittua paremmin taikinan.


  • Valitse haluamasi muotti ja tee pikkuleivät.





  • Paista pikkuleipiä uunissa kunnes ovat hieman kullanruskeita.


Vaikka pikkuleivät tuntuvat hieman pehmeiltä jäähdyttyään ne kovettuvat hieman.
Voit syödä sellaisenaan tai koristella haluamasi mukaan:)

varokaan valkosuklaata sulattaessa ettei se pala... kokemusta tuli vähän....






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti