Suklaafondant

Eräänä erittäin väsyttävänä siivouspäivänä päätin tehdä suklaafondantia. Kaiken sen siivouksen jälkeen huomasin että meillä on Créme brûlée astioita ja mietin miten niitä käyttäisin. Tässä on loppu tulos:) Söimme sitä Roosan kanssa jäätelön kera ja ihan hyvää siitä sitten tuli!:)

100g voita
1dl sokeria
2 munaa
1½dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta
100g taloussuklaata


tarjoiluun
kermavaahtoa tai jäätelöä

  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena.
  • Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla välillä sekoittaen. Lisää suklaasula taikinaan.
  • Jos ei ole tälläisiä Créme brûlée astioita, voidellut amerikanmuffinivuoat käyvät ja voideltu muffinipelti. Jos teet muffinipellille leikkaa leivinpapreista leveähköt suikaleet ja aseta ristiin voideltuihin syvennyksiin ja kaada taikina.
  • Paista 200 asteessa n. 9 minuuttia. Fondant saa jäädä keskeltä pehmeän suklaiseksi. Anna jäähtyä hetken aikaa. Muffinitvuoassa ollet nostetaan varoen leivinpaperisuikalaista kiinni pitäen annoslautasille.
Tarjoa haaleina tai lämpiminä :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti