2½ dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
½ tl suolaa
3/4 dl sokeria
(1½tl kardemummaa)
1 kananmuna
noin 7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
voiteluun
kananmunaa
pinnalle
raesokeria
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi.
- Murenna hiiva ja lietä kädenlämpöiseen nesteeseen(jos käytät kuivahiivaa lisää neste kananmunan,sokerin,suolan ja kardemumman sekaan ja sekoita hiiva pieneen osaan jauhoja).
- Lisää nesteeseen suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna sekä puolet jauhoista (tässä vaiheessa sekoitetaan kuivahiiva jauhoihin) Sekoita tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla tai vispilällä.
- Lisää jauhoja vähitellen samalla toisella toisella kädellä taikinaa alustaen.
- Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu margariinia ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Mikäli taikinan pinta tuntii liian rasvaiselta, lisää ruokalusikallinen jauhoja ja jatka alustamista vielä vähän.
- Pane leivinliina taikina kulhon päälle ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Jos aika ei riitä ja haluat taikinan kohoavan nopeasti riittää, kun laitan isompaan kulhoon kuumaa vettä ja laitat taikinakipon sinne 15 minuutiksi!
- Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Vaivaa kohonnutta taikinaa jauhotetulla pöydällä Muotoile taikina tangoksi. Jaa tanko 12 osaan.
- Leivo taikinapalat pulliksi ja aseta leivotut pullat pellille leivinpaperin päälle. Peitä pullat leivinliinalla ja kohota n. puoli tuntia.
- Voitele kohonneet pullat kananmunallla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Jos teet voisilmäpullia paina pieni nokare voita pullan sisälle ja kaada päälle sokeria.
- Paista pullia uunin keskitasossa noin 10-15 minuuttia.
Nauti kylmän maidon kanssa! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti