Nonii, tällä kertaa on luvassa vähän muffinseja:)! Aikeissa olisi tehdä sateenkaarimuffinseja mutta ajattelin kokeilla ensin miten taikina onnistuu. Muffinseista tuli todellakin vaaleita ja uskon että seuraavalla kerralla kun värjään ne niistä tulee suloisen värisiä:)
24 kpl
2,4 dl kananmunan valkuaisia
1,2dl sokeria
170g voita
½rkl suolaa
2tl vaniljasokeria
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2,4 dl maitoa
2,4 dl kananmunan valkuaisia
1,2dl sokeria
170g voita
½rkl suolaa
2tl vaniljasokeria
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2,4 dl maitoa
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Tarvitset kaksi kulhoa. Vaahdota kananmunan valkuaiset toisessa kulhossa mediumnopeudella. Lisää valkuaisten sekaan sokeri ja vatkaa napakaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis kun se pysyy kulhossa ylösalaisin. Kun olet saanut valkuaiset vaahdotettua älä anna niiden odottaa liian kauan vaan ala tekemään toiseen kulhoon taikinaa.
- Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi, suola, ja sokeri. Aloita hitaasti ja lisää sitten vaniljasokeri. Vaahdota ilmavaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita kunnes jauhot ovat sekoittuneet kunnolla. Nostele kananmunan valkuaiset joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Varmista ettei taikinassa ole valkuaiskokkareita tai muuten muffineihin tulee reikiä. Paista uunissa n. 15 minuuttia.
Tein muutaman isomman muffinin ja halkaisin ne keskeltä. Täytin ne kermavaahdolla ja karviaishillolla:) |
Pienimpiin laitoin päälle kermaa ja pari mustaviinimarjaa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti