n. 2 pellillistäMacarons
3 valkuaista (huoneenlämpöisiä kananmunia)
n. 0.6 dl sokeria
vajaa 5 dl tomusokeria
80g mantelijauhetta
ripaus suolaa
- Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe hienoksi. Varmista ettei ole möykkyjä ja sekoita tasaiseksi.
En tiedä kuinka tarkkaa Macaronsien teko oikeasti on mutta päätin mennä tarkasti ohjeiden mukaan.
- Vatkaa valkuaisia 4 minuuttia. Sen jälkeen lisää sokeri ja vatkaa vielä toiset 4 minuuttia.
- Sen jälkeen voit värjätä vaahdon jos tahdot. Värjäyksen jälkeen sekoita väri nopeasti vaahtoon. Paiston jälkeen väri on haaleampi kuin värjäysvaiheessa.
- Lisää suola ja kuivat aineet noin kolmessa osassa. Nostele kuivat aineet taikinaan. Ohjeessa sanottiin että n. 50-60 nostolla taikina olisi sopivan sekoitettu. Laskin itselleni sellaiset 54 nostoa.
- Pursota taikina taikina pellille parin kolmen sentin väliraoilla. Kun olet pursottanut taikinan pellille taputtele peltiä pöytään poistaaksesi ilmatkuplat. Sen jälkeen anna niiden olla 30 minuuttia.
- Lämmitä uuni 150 asteeseen ja paista macaronseja 20 minuuttia. Valmiit macaronit irtoavat leivinpaperista nostaessa.
Anna jäähtyä ja täytä lempitäyttellä:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti