Aurinko paistaa ja alkaa tulee lämmin :)! Viikonloppu rentoutus mangohyytelökakun kera. Äitini pyysi tekemään tämän kakun ja minä kilttinä tyttönä kävin etsimässä reseptin ja tein pohjan ja täytteen eilen. Kiilteen päälle tein tänä aamuna heti herättyäni, ajattelin kyllä jättää sen myöhemmäksi mutta teki mieli maistaa kakkua niin oli pakko tehdä se jo aikaisemmin. Pohjassa oli yksi paketti (rulla?) vaniljadominoita ja sitten puoli paketillista minttudominoita koska ei ollut enempää vaniljadominoita. Minttu toi raikkaan maun makean mangon seuraksi :3
itselläni taisi olla 20cm tai 25cm kakkuvuoka kun tein
pohja
200g keksejä (itse käytin dominoita)
50g voita sulatettuna
täyte
4 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua tai vettä
200g mangotuorejuustoa
2,5 dl kermaa
3tl vaniljasokeria
1/1,5dl sokeria (maun mukaan)
kiille
2 prk mangososetta (käytin Pilttiä)
3 liivatelehteä
Ota jähmettynyt kakku jääkaapista ja kaada varovasti kiille päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
itselläni taisi olla 20cm tai 25cm kakkuvuoka kun tein
pohja
200g keksejä (itse käytin dominoita)
50g voita sulatettuna
täyte
4 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua tai vettä
200g mangotuorejuustoa
2,5 dl kermaa
3tl vaniljasokeria
1/1,5dl sokeria (maun mukaan)
kiille
2 prk mangososetta (käytin Pilttiä)
3 liivatelehteä
- POHJA: Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita sulanut voi sekan. Taputtele vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
- TÄYTE: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sekoita mukaan tuorejuusto. Lisää sokerit.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota kuumaan nesteeseen. Varmista, että liivatteet ovat sulaneet kokonaan, et halua löytää kakusta liivatelehtiklimppejä...
Sekoita liotetut liivatelehdet kermatuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Kaada keksipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai ainakin muutaman tunnin.
- KIILLE: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna mangosose kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan mangososeeseen. Sekoita tasaiseksi.
Ota jähmettynyt kakku jääkaapista ja kaada varovasti kiille päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti