Hyvää tulevaa ystävänpäivää/laskiaista! Tänä viikonloppuna on tullut leivottua todella paljon, mutta lisää haluaisin silti leipoa. Laitan tänne ensimmäisen kakkuni kuorrutuksineen ja koristeluineen. Se on melko iso juttu postattavaksi joten jätän sen suosiolla myöhemmäksi. Mutta tänään laitan teille meidän uusimman kokeilumme: kinderpiirakan. Tuli niin paljon suositteluja niin mikäpä olisi paras keino pistää se makutestiin kuin synttäreillä. Kokeilu onnistui todella hyvin ja piirakasta tuli nyt yksi suosikeistani. Hauskinta piirakassa on se kuinka se oikeasti maistuu hieman kinder-suklaalle! :)
Pohja
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl leivontakaakaota (tumma kaakao)
3 dl kuumaa vettä
300 g sulaa voita
4 kananmunaa
voikreemi
150g voita
300g tomusokeria ( 60g = 1dl)
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
kuorrutus:
300g suklaata (Fazerin sininen, tumma suklaa...)
- sekoita pohjan kuivat aineet keskenään mukaan lukien sokeri.
- Lisää kuuma vesi ja voisula.
- Riko kananmunien rakenne ja lisää taikinaan.
- Levitä uunipellille ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Valmista kreemi. Vatkaa pehmeään voihin tomusokeri. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri, vatkaa kuohkeaksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja anna pohjan jähmettyä jääkaapissa hetken.
- Sulata suklaa. Levitä se kreemin päälle. Leikkaa ennen suklaan kokonaan jähmettyessä piirakka paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti