Vanija Whoopies suklaa-vadelmatäytteellä

Heipsan taas! Olin tänän viikonloppuna Essillä, oikestaan koko viikonlopun (veny vähä reissu). Päätettiin sitten kokeillu uudesta Whoopies kirjastani tehdä näitä suloisia leivoksia. Ensin oli hieman vaikeuksia kun ei ollutkaan kaapissa niitä aineita mitä olisi pitänyt mutta sitten parin tunnin päästä ilmestyi keittiön pöydälle pussi  joka sisälsi meidän tarvitsemat tavarat! (: Kannatan että pidätte näitä vähän aikaa kylmässä, koska silloin ei pursoa tuo täyte pois kun puraisette keksiä :) Kaikki kuvat on otettu Essin kameralla ja suurin osa (melkein kaikki) kuvat on ottanut Essi, itse muokkasin vain ne. 

Vanilja Whoopies
n. 30 pientä (meille tuli tuon verran vaikka ohje näytti 12 kappaletta...)
250g jauhoja (n.4,5dl)
1tl ruokasoodaa 
iso hyppysellinen suolaa
175g pehmeää voita
150g sokeria (n.1,5dl)
1 iso kananmuna vatkattuna
2tl vaniljauutetta/4tl vaniljasokeria
1,5dl piimää

täyte
115g maitosuklaata pieninä paloina
115g voita (suolatonta)
250g tomusokeria (n. 4dl)
vadelmia murskattuna


  • Lämmitä uuni 180 asteeseen.

  • Siivilöi jauhot, ruokasooda ja suola.

  • Pane voi ja sokeri isoon kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmuna ja vaniljauute/sokeri ja sitten puolet jauhoseoksesta ja sen jälkeen piimä. Hämmennä joukkoon loput jauhoseoksesta ja sekoita hyvin.

  • Pursota tai lusikoi taikina uunipellille jättäen reilusti kohoamisvaraa. Paista ensin uunissa niin kauan kunnes taikina on levinnyt sopivan kokoisiksi  ja laita uunia pienemmälle (150 asteeseen) ja paista pohjat kypsäksi. Pohja on kypsä kun se tuntuun sormella painaessa kiinteältä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.



  • Valmista täyte. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota voi vaaleaksi ja kermaiseksi ja lisää tomusokeri ja suklaa ja sekoittele tasaiseksi.



  • Levitä vadelmasose pohjalle, pursota suklaa päälle ja paina yläosa päälle.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti