Suklaamuffinit

Hei kaikille ja hyvää uutta vuotta! Olen todella pahoillani pitkästä tauosta koska koulun alku on tuonut hieman kiireitä ja pianoharrastuksenikin on vienyt paljon aikaa. Saan myös leipoa rajallisesti mikä tarkoittaa sitä että julkaisuja ei tule niin usein kuin viime vuonna. Mutta ajattelin nyt uuden voiden lupaukseksi ottaa tietyn päivän kuukaudesta jolloin leivon ja lisäilen tänne. Seuraavaksi luultavasti olisi kaverini Emmin äidin syntymäpäiväkakku ja toivomuksena oli sellainen murokeksipohjainen hyytelökakku vai juustokakkuko on oikealta nimeltään. Tänään leivoimme Emmin kanssa muffinseja johon ei paljon vaivaa tarvittu. Kuorrutteen ostimme Citymarketista valmiina ja samalla tuli testattua noiden valmiskuorrutteiden makukin. Tätä reseptiähän voi soveltaa erimuodoissa. Voit tehdä esim sitruunamuffinseja lisäämällä sitruunankuorta ja -mehua kaakaojauheen sijaan. Kokeile erilaisia makuja! [Varoitan, nämä muffinit ovat todella makeita]


Suklaamuffinit 
 n. 20 kpl

200 g voita huoneenlämpöisenä
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl maitoa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta (aitoa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniilisokeria


  • Vaahdota voi ja sokeri.











  • Vatkaa joukkoon munat yksitellen.





  • Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniilisokeri keskenään.




  • Lisää taikinaan vuorotellen maito ja siivilän läpi jauhoseos.







  • Sekoita tasaiseksi taikinaksi.



  • Annostele taikina muffinivuokiin.

Suosittelen laittamaan taikinan pursotuspussiin niin pystyt pursottamaan taikinan suoraan muffinivuokiin. Me käytimme kahta pakastepussia päällekkäin koska pursotuspussia ei ollut. 





  • Paista muffneja uunin keskitasolla 200 asteessa, n.20-25 minuuttia.



  • Anna jäähtyä ja kuorruta sekä koristele.






Niin Citymarketin Amerikka-hyllytä luultavasti löytyy. Maku oli melko makea, hieman valkosuklaamainen.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti