Heissan! Nyt tarjoan teille oivan joululahjaidean! Itselläni on aikomus tehdä näitä herkullisia tryffeleitä ystävilleni ja ajattelin jakaa tämän täällä. Tryffelit kestävät huoneenlämmön eivätkä sula. Näihin voi sitten laittaa kokonaisia pähkinöitä sisään tai kuorruttaa suklaalla tai tehdä valkosuklaalla päälle koristeita, mielikuvituksesi on rajana! Itse olen tehny tumma-,valko-, ja maitosuklaasta. Kaikista parhaiten onnistui Fazerin sinisestä jos maitosuklaata harkitsee. Tummana suklaana käytin taloussuklaata mutta palloista tuli melko pehmeitä joten ranskankermaa kannattaa käyttää hitusen vähemmän kuin reseptissä.
200g ranskankermaa
400g suklaata
- Paloittele suklaa ja kuumenna ranskankerma.
- Lisää suklaa kerman joukkoon ja anna sen sulaa seosta koko ajan jäähdyttäen.
- Anna jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin kunnes massasta tulee käsittelykelpoista.
- Muotoile massasta palloja ja aseta ne tarjoilulautaselle.
- Anna kovettua jääkaapissa vielä pari tuntia, mieluiten yön yli.
Erisilaisia kuorrutus vinkkejä:
- Pyörittele kaakaojauheessa tai tomusokerissa.
- Kuorruta suklaalla.
- Sulata valkosuklaata ja piirrä raitoja pallojen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti