Bebet


pohja
100g margariinia
½dl sokeria
1 keltuainen
2dl vehnäjauhoja


täyte
1dl maitoa
1rkl perunajauhoja

1 keltuainen
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
100g margariinia tai voita



pinnalle

tomusokeria (mansikanmakuisesta tomusokerista saat pinnalle kauniin värin)
n. 2 rkl vettä tai sitruunamehua
kakunkoristeita




  • Vaahdota rasva ja sokeri.

  • Lisää keltuainen ja jauhot.
  • Sekoita tasaiseksi.




















  • Pyöritä taikinasta tanko ja jaa 12 palaan.







  • Painele palat voideltujen muffinivuokien pohjille ja reunoille. (Itse tein kartonkisilla Italialaislla leivontavuoilla ilman voitelua ja se onnistui hyvin. Näitä käyttäessa en laittanut herneitä ja pohjat pysyivät hyvin muodoissaan.Paperivuoat voidaan irrottaa paiston jälkeen.) Peitä pohjat leivinpaperipaloilla ja täytä vuoat kuivatuilla herneillä, jotka pitävät taikinan muodossaan.





  • Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 min. Poista herneet ja paperit ja paista, kunnes pohjat saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä




  • Mittaa kattilaan maito, perunajauhot, keltuainen ja sokeri. Kiehauta ainekset koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin jäähtyä. Mausta vaniljasokerilla. Vaahdota rasva kulhossa ja sekoita varovasti joukkoon vaniljakiisseli.



  • Täytä muropohjat täytteellä. Sekoita kuorrutus. Valuta kuorrutusta täytteen päälle lusikan pohjalla levittäen. Koristele.







  • NAUTI :)

2 kommenttia: