Täytekakkupohja


kanamunia
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
leivinjauhetta

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. 
  • Ota yksi muki, jonka mukaan mittaa kaikki aineet:
1 mukillinen kanamunia
1 mukillinen sokeria
1 mukillinen vehnäjauhoja, josta n. 1/3 on perunajauhoja + 1tl leivinjauhetta





TÄYTEKAKKUJEN MUNAMUISTIO:

2 kananmunaa >> 4 henkilöä
3 kananmunaa >> 5-10 henkilöä
4 kananmunaa >> 10-15 henkilöä
6 kananmunaa >> 20 henkilöä


  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 

  • Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.  Kaada taikina vuokaan. 

  • Paista uunin alaosassa n. 20 min. Kokeile hammastikulla kypsyyttä jos pohja on paksu. 

  • Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.